Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Odali počast stradaloj mladosti: Mališani iz vrtića Snjeguljica položili cvijeće na Kapiji u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Mališani iz vrtića Snjeguljica danas su se skupa sa svojim vaspitačima poklonili žrtvama koje su smrtno stradale 25. maja 1995. godine na Kapiji u Tuzli.

 

Polaganjem cvijeća mališani su odali poštovanje stradaloj tuzlanskoj mladosti. Iako su još uvijek mali da bi u cijelosti znali šta se desilo 25. maja 1995. godine, najmlađi Tuzlaci poklonili su se i svako na svoj način odali počast smrtno stradaloj 71 osobi.

„Mališanima nismo mogli na pravi način i u cijelosti objasniti šta se desilo. Njihovim roditeljima smo dali zadatak da im podrobnije objasne šta se i kako desilo. Mi smo im kazali da danas idemo oblježiti 25. maj, jer su taj dan zločesti ljudi, bacivši granatu učinili to što su učinili s naše dječice“, kazala je za Tuzlanski.ba Zumreta Baralić, vaspitačica u vrtiću Snjeguljica.

Baralić je nekoliko minuta prije strašnog događaja 25. maja 1995. godine prošla preko tuzlanske Kapije.

„Vraćala sam se sa treninga iz tadašnje Osnovne škole Albin Herljević, a današnje Centar. Tu su stajali stanovnici Slatine, Batve, Tušnja… U jednom veselom momentu, uz oduševljenje zastala sam par sekundi, ali se od umora nisam zadržala. U jednom mometu mi je žao što nisam bila tu, ali u drugom mi je drago zbog moje majke koja ima mene živu, kad već nema sina“, prisjetila se Baralić koja je od agresorske granate ostala bez rodbine, prijatelja i komšija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,