Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od 21. do 28. Jula: 4. Ljetna škola klasične gitare „Prst“ na Zlaći

Preuzmite sliku

U periodu od 21. do 28. jula već četvrtu godinu za redom je u planu Ljetna škola klasične gitare “PrSt”. Ova škola se sada već tradicionalno održava u zaštićenom ambijentu Zlaća pod planinom Konjuh.

Ove godine na školu stiže 26 mladih talentovanih gitarista iz regiona i Evrope koji će svakodnedno kroz individualnu te grupnu nastavu raditi sa četiri predavača. Prvi od njih je Predrag Stanković, učitelj iz čije klase su izašli neki od najboljih gitarista nove generacije a koji će takođe predavati na ovogodišnjoj školi; Denis Azabagić, profesor na Roosevelt Univerzitetu u Čikagu, Boris Tešić predavač na Univerzitetu u Kasselu (Njemačka), te Sanel Redžić, osnivač škole te predavač na Univerzitetima u Erfurtu, Weimaru (Njemačka) i Osijeku (Hrvatska).

  • Ljetna škola kao jedinstven program za mlade u regionu, pored individualnih časova sa profesorima uključuje još i kamerno muziciranje, gitarski orkestar, sportske aktivnosti, druženja te odmor u prirodnom ambijentu izletišta Zlača.

    Kao i svake godine do sada i ove godine su na rasporedu dva koncerta u Tuzli u okviru škole. Prvi na rasporedu je u nedjelju 21. jula u 19 sati na kome će nastupiti predavači škole – Sanel Redžić, Boris Tešić te Cavatina Duo u kojem sviraju Denis Azabagić i Eugenia Moliner na flauti. Koncert će se održati u Međunarodnoj galeriji portreta. Na drugom će se prezentirati učesnici škole gdje će imati priliku pokazati šta su to naučili za vrijeme škole. Drugi koncert je na rasporedu 28. jula u 18 sati a održati će se u Teatru Kabare u Tuzli. Na oba koncerta je ulaz slobodan.

    “Dijaspora za razvoj, D4D je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglica Bosne i Hercegovine, uz implementing partnere UNDP i IOM” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,