Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Objavljen Javni poziv za rekonstrukciju kuća romske populacije u Tuzli

Grad Tuzla je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica na području Tuzle po projektu „ROMA ACTION (RA)-Podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti kao i drugih interesnih grupa“.

Projekat realizuju Grad Tuzla i Hilfswerk International Austria iz sredstava EU IPA 2013 „Podrška provedbi akcionih planova za Rome“, uz finansijsku podršku Grada Tuzla u iznosu od 80.000,00 KM. Osnovni cilj projekta je poboljšanje životnih uslova domicilne romske populacije na području grada Tuzla. Na području grada Tuzla izvršit će se rekonstrukcija/izgradnja 12 individualnih stambenih jedinica i na taj način će se direktno poboljšati životni standard dvanaest romskih porodica.

Javni poziv je otvoren do 24.8.2016. godine, a pravo učešća imaju pripadnici romske populacije koji ispunjavaju određene uslove. Sve informacije mogu se pronaći OVDJE (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,