Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obilne padavine prouzrokovale veliki broj problema u Tuzli (VIDEO)

Preuzmite sliku

Obilne padavine koje su na svu sreću prestale danas u poslijepodnevnim satima prouzrokovale su velike probleme na području Grada Tuzla.

Šef Odjeljenja za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite Tuzla, Miralem Mulać je kazao kako su ekipe Civilne zaštite zajedno sa ostalim ekipama Gradskih službi bile konstantno na terenu i pratili stanje na više lokaliteta.

‘Na više mjesta evidentirana je kritična situacija. Angažovane su bile i mašine kako bi se spriječilo izlijevanje vode. Međutim, jedan od problema su i određeni mostovi odnosno druge vrste prelaza preko vodotoka gdje se sakuplja dosta granja, smeća i drugog otpada nakon čega raste nivo vode i dolazi do plavljenja. U Rapačama smo imali potpuni prekid saobraćajne komunikacije zbog rijeke Joševica koja se izlila na put. Također i kod Tehnološkog fakulteta voda je izlila zbog željeznih konstrukcija koje predstavljaju barijere. Gdje god možemo odmah djelovati to i radimo. Apelujem na građane da se ne približavaju bujičnim vodama’ – kazao je za RTV 7  Miralem Mulać.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,