Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obilježena 10. godišnjica od prerane smrti Ervina Čejvanovića (FOTO)

Preuzmite sliku

Na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli danas je uz prisustvo velikog broja članova porodice, prijatelja i sportskhi kolektiva obilježena 10 godišnjica od smrti nekadašnjeg kadeta FK “Sloboda” Tuzla, Ervina Čejvanovića.

Uz porodicu, prijatelje, predstavnike FK “Sloboda” Tuzla, FK “Tuzla” City, FK “Mladost” Kikači, ŽKK Jedinstvo, SF Bambi, polaganjem cvijeća, prigodnim obraćanjem i recitacijama obilježena je 10 godišnjica od prerane smrti Ervina Čejvanovića koji se kao 14-godišnjak povrijedio na prvenstvenoj utakmici kadetskih timova Slobode i Čelika.

Okupljenim se ispred FK Sloboda Tuzla obratio Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla koji je godinama unazad preko medija pratio obilježavanje godišnjice.

-Vidim da nas je na obilježavanje ove tužnu godišnjice došlo mnogo što je za veliku pohvalu. Ono što mene impresionira jeste da su ovdje ljudi iz različitih struktura, klubova različitih boja iz Tuzle, što je velik stvar za Slobodu i Ervinovu porodicu, u cilju da se ova tradicija i pažnja nastavi i prenese na druge. Sam odziv na ovaj skup, pokazuje s kakvim poštovanjom se odnosimo prema ovom momku, njegovim roditeljima, porodici i FK Sloboda čiji je on potomak i igrač. Nažalost, završilo se jako nesretno, Sloboda je izgubila jako talentovanog igrača, a roditelji su izgubili nešto što se ne može nadoknaditi, tako da je ovo što mi danas radimo, najmanje što možemo napraviti, a to je da se suosjećamo sa porodicom i sa FK Sloboda, kazao je Zlatan Nalić.

Prisutnim se obratio i Midhat Čejvanović otac preminulog Ervina, koji se zahvalio svima koji su izdvojili vrijeme da dođu na obilježavanje 10. godišnjice od smrti Ervina Čejvanovića.

Ervin je nastupajući za Slobodine kadete 2002. godine na terenu doživio povredu od kojeg se nije uspio oporaviti. Godinama je trajala borba Ervina i njegove porodice za ozdravljenjem, ali nažalost prestalo je kucati srce ovog mladog fudbalera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje