Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obezbijedimo adekvatne higijenske uslove za djecu iz Kiseljaka!

Preuzmite sliku

Da toalet 21. stoljeća bude gotov do proljeća…

Renoviranjem i adaptacijom toaleta u OŠ “Kiseljak” stvorili bi se bolji uslovi za pohađanje nastave za 200 učenika OŠ “Kiseljak”.

‘Projektom želimo djeci boravak u školi učiniti ugodnim i sigurnim, u cilju razvijanja i očuvanja što boljih higijenskih navika kod djece. Prostorije toaleta na spratu škole su potpuno dotrajale i ugrožavaju zdravlje kako učenika škole, tako i nastavnog osoblja koji ga koriste. Neophodno je njegovo renoviranje što prije, jer voda koja curi s gornjeg sprata može da ugrozi stanje u nedavno renoviranom školskom toaletu na prizemlju’ – navode iz Fondacije tuzlanske zajednice.

 • Živimo, nažalost, u neadekvatnim socio-ekonomskim uslovima, u kojim se društvo ne bavi pravovremeno potrebama djece, te samim tim ni razvojem i unaprjeđenjem obrazovnog sistema općenito, kao i stanjem u školskim objektima.

  Prioritetna društvena pitanja i problemi nalaze se na margini. OŠ “Kiseljak” je početkom ove godine, uz finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja i nauke TK, te Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” MIOS Tuzla uspjela renovirati toalet u prizemlju škole.

  Međutim ta sredstva nisu bila dostatna i za renoviranje toaleta na spratu škole. S obzirom da je u međuvremenu ustanovljen kvar na cijevima postoji velika mogućnost da voda sa sprata ugrozi i nedavno obnovljeni toalet.

  Zato je neophodno brzo reagovati te nam je za renoviranje toaleta na spratu OŠ Kiseljak potrebna vaša pomoć! Uključite se u kampanju “Da toalet 21. stoljeća bude gotov do proljeća” i donirajte za renoviranje i adaptaciju školskog toaleta.

  Za renoviranje školskog toaleta potrebno je ukupno 12.000,00 KM. Fondacija je, u saradnji sa inostranim donatorima, obezbijedila inicijalnih 4.000,00 KM dok je u međuvremenu pojedinačnim donacijama prikupljeno još 5.884,25 KM.

  Kampanjom “Da toalet 21. stoljeća bude gotov do proljeća” želimo prikupiti nedostajući iznos od 2.115,75 KM.

  Napravite donaciju

  Stoga pozivamo sve sugrađane u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija korak je bliže cilju i svaka donacija je jednako vrijedna.

  Donacije za ovu kampanju su prihvatljive i u materijalu i uslugama, prema konkretnim potrebama i predmjeru i predračunu radova.

  Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

  Uplate iz BiH BAM račun:

  1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

  Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 – 104 11082012-81

  SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

  USD račun: IBAN: BA 39 194 – 104 11082033-18

  Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi: Pozorišna 13, Tuzla

  Dugoročni utjecaj/rezultati

  Funkcionalan, adaptiran i lijep toalet doprinio bi boljim i sigurnijim uslovima boravka i rada, kako učenika škole, tako i nastavnog osoblja. Realizacijom projekta radilo bi se intenzivnije na usvajanju, ali i primjeni stečenih higijenskih navika kod djece, te zaštiti njihovog zdravlja.

  Dobrobit djece mora biti na prvom mjestu, a sigurni smo, da ćete kao i do sada pružiti nesebičnu podršku potrebama naše djece, kako bi pohađali školu u uslovima dostojnim svakog djeteta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje