Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obavještenje o ponovnim aktivnostima radne grupe \”PJEŠAK\”

sk pat
Preuzmite sliku

U ponedeljak, 02.04.2012. godine, ponovno počinju aktivnosti radne grupe \'\'PJEŠAK\'\’, koje su vezane za rad \”školskih patrola\” s ciljem upozoravanja učesnika u saobraćaju na njihove eventualne prekršaje.

\"skRadna grupa \”PJEŠAK\” formirana je 30. marta 2011. godine u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka, a sačinjavaju je predstavnici JKP \'\'Saobraćaj i komunikacije-Tuzla\'\’ d.o.o., Policijskih stanica Policijske uprave Tuzla (inspektori za saobraćaj i policajci za rad sa zajednicom) i Aktiva direktora osnovnih škola općine Tuzla.

Članovi „školskih patrola\” su dječaci i djevojčice, učenici 4. i 5. razreda osnovnih škola općine Tuzla. Prošlogodišnje aktivnosti „školskih patrola\” bile su vezane za upozoravanje pješaka, koji počine prekršaj, na opasnosti i posljedice njihovih postupaka, te dijeljenje edukativnih letaka u pratnji pripadnika saobraćajnih patrola policijskih stanica Istok, Centar i Zapad.

Ove godine se aktivnosti grupe pored edukacije pješaka proširuju i na upozoravanje vozača na obavezno korištenje sigurnosnih pojaseva, zabranu korištenja mobilnih telefona u toku vožnje, obavezu korištenja sjedalica za bebe vozačima koji voze djecu mlađu od 5 godina u automobilu. Pored navedenih aktivnosti, \”školske patrole\” će pratiti saobraćajne patrole prilikom radarske kontrole brzine kretanja automobila. Ove aktivnosti radne grupe \”PJEŠAK\” će trajati do kraja aprila, i ponovno će početi sa radom u septembru.

JKP \”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla\” d.o.o Tuzla je za sve članove \”školskih patrola\” obezbijedilo kompletnu policijsku uniformu.

O svim daljim aktivnostima radne grupe \”Pješak\” biti ćete redovno obaviješteni.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: