Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

NUB “Derviš Sušić” Tuzla: Potpisan sporazum o saradnji sa Glossa – centrom za njemački jezik

Preuzmite sliku

Danas su, doc.dr.Edin Jahić, direktor Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla i Admira Kalabić, direktorica Glossa – centra za njemački jezik, potpisali sporazum o saradnji ove dvije institucije.

Ovaj sporazum podrazumijeva zajedničke aktivnosti i projekte, prije svega na poljima kulture i jezičke edukacije.

Glossa – centar za njemački jezik je prvi moderni jezički centar, čiji je fokus isključivo na njemačkom jeziku i kulturi.

Naš cilj je da građanima približimo jezik i kulturu zemalja njemačkog govornog područja, kako kroz nastavu, tako i kroz kulturno-zabavni program koji organizujemo tokom cijele godine i koji je besplatan za sve građane. Ova saradnja sa tuzlanskom bibliotekom će nam uveliko pomoći u našoj misiji, kazala je direktorica Kalabić.

Predstavnici Glossa – centara će u Biblioteci „Derviš Sušić“ organizirati jezičke i tematske radionice, zatim književne večeri i druge kulturne događaje.

Na obostrano zadovoljstvo danas smo potpisali sporazum o saradnji sa Glossa – centrom. Biblioteka je uvijek bila institucija otvorenih vrata za sve vidove saradnje koji će našim korisnicima, a i građanima Tuzle ponuditi interesantan kulturni i edukativni program, kazao je direktor Biblioteke gospodin Jahić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,