Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novogodišnja čestitka v.d. gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića

Preuzmite sliku

Drage Tuzlanke i Tuzlaci,

Godina koju ispraćamo bila je teška i puna izazova, opterećena ekonomskom krizom i ratnim dešavanjima u Ukrajini. Mnogima od nas su te slike vratile traume i strahove od ratnih sukoba.

Ujedno je to bio i izazov za sve nas, da zajedničkim snagama pokažemo solidarnost, prevladamo brojne nedaće i dostignemo zacrtane ciljeve. Pronašli smo novu snagu, brinemo jedni o drugima i trudimo se biti bolji ljudi s novim vrijednostima. Nastavili smo njegovati našu kulturu zajedništva i dobrih međusobnih odnosa, poštujući jedni druge, uz uvažavanje svih naših različitosti.

To ne bi bilo moguće bez vaše podrške, inicijative i saradnje, koju ste pokazali u svim oblastima života. Stoga vam, na kraju 2022. godine, zahvaljujem što ste vašim idejama, znanjem i sposobnostima, učinili naš grad boljim, kvalitetnijim i uspješnijim.

 • I godina koja dolazi će biti prepuna izazova. Zakoračit ćemo u nju puni optimizma, novih ideja i planova za razvoj našeg grada i kvalitetniji život svih stanovnika i nama dragih gostiju i posjetilaca. Vjerujem da ćemo to zajedno uspjeti, zato što mi, građanke i građani Tuzle, iskreno volimo svoj grad. Upravo zbog vas, drage sugrađanke i sugrađani, Tuzla je najbolji grad za život u Bosni i Hercegovini i to će još dugo ostati!

  U godini pred nama, želimo vama i vašim najdražima, prije svega, dobro zdravlje, obilje veselja, topline i ljubavi, da sačuvamo sebe i svoje bližnje, da budemo bolji i uspješniji, da u miru i blagostanju nastavimo da razvijamo našu Tuzlu.

  Sretna vam Nova 2023. godina!

  Predsjedavajuća Gradskog vijeća

  Nataša Perić

  Vršilac dužnosti gradonačelnika

  Dr.sc. Zijad Lugavić

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje