Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi opasan i nepromišljen poduhvat: U centru Tuzle tri dječaka “šetala” po krovu

Preuzmite sliku

Čežnja za jačanjem vlastitog brenda ohrabruje mnoge odlaziti na sve opasnija mjesta kako bi snimili selfi, napravili ‘super cool’ fotografiju ili snimili video koje drugi nemaju. 

Posljednjih godina raste broj smrti povezanih sa snimanjem selfija i “neobičnih fotografija”, mladi ljudi koji tragaju za odobravanjem drugih na društvenim mrežama ponekad se prepuštaju izuzetno bezobzirnom i opasnom ponašanju.

Upravo takav slučaj nedavno je zabilježen u Tuzli u naselju Stupine, o čemu smo izvijestili.

 • Nakon tog događaja zabilježeno je i penjanje maloljetnika na visoki dimnjak u blizini Doma penzionera Tuzla.

 • Svi poduhvati su kako saznajemo zbog Instagram stranice climbing_tz  Profil je zaključan, a u opisu istog stoji:

  Sve sto je nemoguće može postati moguće. Rizik je vrijedan jednog penjanja. Sve ili ništa, a ovdje to “ništa” ne postoji. Prof priv da ne bismo naje*ali, navodi se u opisu.

 • Danas su zabilježene nove fotografije dječaka koji su se odvažili na rizičan poduhvat bespotrebnog penjanja na krov dovodeći tako sebe u opasnost.

 • Naime, tri dječaka su danas (petak) oko14.30 sati uslikana  na krovu zgrade u centru Tuzle bez ikakvog nadzora ili zaštite. Fotografije je redakciji portala Tuzlanski.ba poslao sugrađanin kao novi alarmirajući apel svim roditeljima, ali i nadležnim službama.

  Na raniju objavu jedan od sugrađana je napisao:

  “Bio sam i ja tinejdžer ali sam se penjao na džanariku a ne na krovove zgrada” čime je akcentirao istinitu činjenicu o trendovima i zanimacijama koji su među tinejdžerima bili popularni nekada i sada.

  Prema svemu sudeći školarci u Tuzli pronašli su opasnu zanimaciju, penjanje po krovovima tuzlanskih zgrada.(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,