Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji: Akteri predstave “Don Kihot” brutalno su pretukli mladića iz Tuzle

Preuzmite sliku

Redakcija portala Tuzlanski.ba je u utorak 30. juna objavila članak o dvadesetpetogodišnjem mladiću iz Tuzle inicijala D.D. koji brutalno pretučen u centru grada.

Naime, riječ je o Dini Durakoviću rođenom 1990. godine kojeg su u ranim jutarnjim satima 26. juna brutalno pretukle dvije osobe u strogom centru grada.

 • tuzla-nasilje-povrede
 • Prema saznanjima portala Tuzlanski.ba, iz za sada nepoznatih razloga Dini Durakoviću teške tjelesne povrede nanijeo Kemal Rizvanović koji je inspektorima MUP-a TK priznao učešće u tuči u kojoj je teško povrijeđen Duraković.

  Rizvanović je javnosti poznat kao glumac u predstavi “Don Kihot” koja je premijerno izvedena u Tuzli, na Trgu Slobode u subotu 4. jula.

  MUP TK je dana 26. juna od strane UKC-a Tuzla oko 06:20 sati obaviješeten da je mladić iz Tuzle inicijala D.D. zbog težih tjelesnih povreda zadobijenih u tuči primljen na odjel za neurohirurgiju zbog povreda u predjelu glave. Slučaj je predat u nadležnost Sektora kriminalističke policije MUP TK čiji službenici rade na prikupljanju informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja. O svemu je obaviješeten i dežurni kantonalni tužilac obzirom da se radi o krivičnom djelu nanošenja teških tjelesnih povreda“ – saopšteno je ranije za Tuzlanski.ba iz službe za odnose s javnošću MUP-a TK.

  Dino Duraković za kojeg prijatelji kažu da važi za mirnu osobu koja nije sklona konfliktima nekoliko dana je zbog zadobijenih povreda bio smješten na odjelu za neurohirurgiju UKC-a Tuzla.

  Na fotografijama u prilogu članka jasno se mogu vidjeti povrede koje je u ovom incidentu zadobio Dino Duraković. Masnica veličine stopala na predjelu grudnog koša, tri slomljena prsta na ruci kao i razbijena glava povrede su koje pretrpio naš sugrađanin.

  Kako su za naš portal kazali roditelji pretučenog mladića, Rizvanovića i drugih aktera tuče biće pokrenute tužbe zbog napada i nanošenja teških tjelesnih povreda njihovom sinu.

  Policija MUP-a TK nastavlja istragu o ovom slučaju. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,