Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nova kiša i novi vjetar ponovno ostavili mještane Par Sela, Pasaca i Morančana bez struje

Preuzmite sliku

Mještani tuzlanskih naselja Par Selo, Pasci i Morančani su ponovno, nakon jakog vjetra i pljuska u ponedjeljak poslijepodne ostali bez električne energije.

„Puhnu vjetar, pade kiša, nestade struje. Morančani bez struje. Kako stoje stvari, naredni korak će biti izlazak na cestu, tamo gdje nas vide, jer je očigledno da je urađeno samo onoliko koliko je potrebno da se zamažu oči“, napisao je Mario Stjepić, mještanin Morančana i aktivist u borbi za adekvatno pravo na struju.

S druge strane, naglašava Stjepić, ovdje je neophodno da se svi mještani zajednički uključe u borbu.

„Ovo je jedinstvena prilika da zajedničkim snagama napadnemo zajednički problem, i Mujin, i Jozin i Jovanov. Iskreno se nadam da ćemo biti svi ujedinjeni u borbi, a ne da će se to svesti samo na par osoba“, istaknuo je Stjepić.

Još jedna činjenica koja zabrinjava građane ova tri naselja je što im se, posljednjih mjeseci, nitko ne javlja na telefone Elektrodistribucije Tuzla kada dođe do problema s napajanjem električnom energijom.

„Na čekanju budemo po dva sata“, kažu ogorčeni mještani.

Sumnjaju da im se iz Elektroprivrede namjerno ne žele javiti. Zbog svih ovih novonastalih problema, mještani Par Sela, Pasaca i Morančana će ovih dana održati novi sastanak, piše Hrvatski glasnik.

Podsjećamo, problemi mještana Par Sela, Pasaca i Morančana traju već dugi niz godina kada je u pitanju napajanje električnom energijom. Računi na njihove adrese redovito stižu, ali vrlo često ostaju bez električne energije. Mnogi su, ovo veoma toplo i sušno ljeto, ostali i bez vode.

Apeliraju na nadležne, da se ovi problemi koji ljudima život znače, što prije riješe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje