Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Njemački poslodavci posjetili Tuzlu: Izuzetno smo zadovoljni gradom, ljudima, kandidatima (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Ranije smo pisali o dolasku uglednih  poslodavaca iz Njemačke u Tuzlu i odličnoj prilici za sve zainteresovane da uz ispunjenje uslova započnu novi život u Njemačkoj.

Poslodavci iz Rehse grupacije su proteklih dana boravili u Tuzli gdje su sa prijavljenim kandidatima obavili razgovore i odmah na licu mjesta potpisali ugovor, među onima koji će svoj novi život započeti u Njemačkoj je i sugrađanka Selma.

– Veoma sam zadovoljna, od prvog telefonskog kontakta pa sve do direktnog susreta, zaista imam samo riječi hvale za poslodavce. Ranije sam imala priliku da odem, ali sam čekala pravog poslodavca i nisam željela birati put preko posrednika. Izuzetno sam zadovoljna uslovima ugovora i moje novo radno mjesto kao medicinske sestre će biti u centru koji se nalazi u gradu Bad Pyrmont, za Tuzlanski.ba istakla je Selma koja samo jedna od onih koji će uskoro krenuti put Njemačke.

Jedan od razloga zbog kojih se “Rehse gruppe” izdvaja od ostalih poslodavaca jeste pomoć kandidatima i po dolasku u Njemačku.

– Nakon potpisa ugovora mi smo kao poslodavci na usluzi i po dolasku kandidata u Njemačku da pomognemo u apsolutno svim aktivnostima prilikom dolaska, od otvaranja bankovnog računa, obezbjeđivanja smještaja za stanovanje, kod aktivnosti priznavanja diplome, pa do usavršavanja Njemačkoj jezika. Svi kandidati koji imaju namjeru u budućnosti da postanu dio naše grupacije, svakodnevno nas mogu kontaktirati putem e-mail adrese: prijava@rehse-gruppe.de, ili putem Viber broja: 0049 151 5587 97 47. U Tuzlu planiramo doći opet uskoro, vjerovatno tokom jeseni, za Tuzlanski.ba istakao je Eldar Zahirović iz Rehse grupacije.

  • Rehse Grupacija  je porodično preduzeće osnovano još 1989 godine. Pored usluge njegovanja cilj grupacije je stvoriti porodičnu atmosferu u kojoj će se svi osjećati dobro i sretno, za takav ambijent su potrebni dobro obučeni uposlenici.

    – U Tuzli smo prvi put, ustisci su izuzetno pozitivni, od grada, ljudi pa sve do kandidata sa kojima smo obavili razgovore i potpisali ugovore. U dosadašnjim godinama poslovanja trudimo se stvoriti odlične uslove kako za korisnike naših usluga, tako i za uposlenike. Prve impresije su odlične i sigurno ćemo uskoro ponovo dolaziti, za Tuzlanski.ba rekao je Stefan Rehse, generalni direktor. (Tuzlanski.ba | Foto: Dennis McShane)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje