Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemački i medicina: Besplatne radionice njemačkog jezika za zdravstvene radnike

Preuzmite sliku

Njemački i medicina? Savršen spoj! To je u utorak, 14. aprila od 19 h do 21 h dokazao Glossa – centar za njemački jezik Tuzla u svojim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 na skveru (II sprat iznad Azela).

 • radionica_Glossa003
 • Iako Glossa – centar za njemački jezik Tuzla svojim polaznicima u sklopu kurseva nudi besplatne tematske radionice koje se održavaju bar jednom mjesečno, na besplatnu promotivnu radionicu njemačkog jezika za zdravstvene radnike su se mogli prijaviti svi ostali zainteresovani sugrađani.

  Zbog velike zainteresovanosti umjesto u jednoj, radionica se održavala u nekoliko učionica.
  Stotinjak učesnika je imalo priliku da se upozna sa medicinskom terminologijom na jedan neobičan način – kroz igru i takmičenje. Svi su se zabavili, ali su i mnogo naučili.

 • radionica_Glossa001
 • Svakako je ova radionica bila i prilika da prisutni steknu uvid u metode rada ovog Centra. Da se radi o jednom sasvim drukčijem konceptu vrlo brzo su se uvjerili svi. Iz učionica se čuo smijeh, a dok su izlazili iz na licima se moglo vidjeti zadovoljstvo.

  Ovo je bila samo jedna u nizu tematskih radionica. U skorijoj budućnosti nas očekuje još dosta zanimljivih radionica baš onako kako smo i navikli u Glossa – centru za njemački jezik Tuzla.

  Radoznali ste kako to izgleda na kursevima njemačkog jezika, radionicama i kulturnom I zabavnom programu u Glossa-centru? Pridružite im se i postanete dio njihove priče.

  Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela)
  061/571-561
  tuzla@glossa.ba
  www.glossa.ba

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje