Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nihada Bukvić izrađuje unikatno cvijeće koje nikada ne uvene

Preuzmite sliku

Nihada Bukvić, iako je završila farmaciju IV stepena nakon što nije uspjela da pronađe zaposlenje u struci odlučila se za kreativni ručni rad izrade ukrasa od papira i danas joj to predstavlja kaže jedini izvor prihoda.

 • Za Tuzlanski.ba Nihada kaže da je sve počelo sasvim slučajno i spontano:

  ‘Od jednog bračnog para dobila sam povjerenje da napravim dekoraciju za njihovu svadbu. Mlada je insistirala da sve dekoracije budu napravljene od papira uključujući i bidermajer jer je imala želju da on nikada ne uvene kao što to bude slučaj sa bidermajerima koji budu izrađeni od ‘živog’ cvijeća’ – priča Nihada i dodaje:

  ‘U svojoj radnoj sobi pravim i kreiram 3D slike, ruže sa postoljem, bidermajere, kitnju za dekoraciju svadbe i sve to radim od Eva gliter papira, a to je papir koji u sebi sadrži pjenu’ – kaže sagovornica.

 • Nihada Bukvić nema stalno zaposlenje pa joj izrada dekoracija od papira predstavlja jedini izvor prihoda, a svoje radove promoviše putem društvenih mreža.

  Ukoliko u skorije vrijeme vam se bliži neko svadbeno veselje, rođendan ili pak želite neku dragu osobu obradovati unikatnim poklonom što uključuje razne vrste cvijeća poput orhideja, ljiljana, ruža, možete pogledati na instagramu šta sve od papira ova kreativna djevojka zna da napravi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,