Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekada zapuštena lokacija, danas atraktivna poslovna zona: Na lokalitetu “Kreka-Sjever” jedna firma već izgradila objekat

Preuzmite sliku

Proizvodna zona “Kreka-Sjever” formirana je na atraktivnoj površini na zapadnom ulazu u grad. Riječ je o potpuno novoizgrađenom prostoru koji je godinama bio zanemarivan i služio uglavnom kao odlagalište otpada, no intervencijom Grada Tuzle, nekada zapuštena lokacija danas je buduća poslovna zona na kojoj su neke firme već izgradile svoje pogone, dok druge kreću sa prvim infrastrukturnim radovima

Prema riječima gradonačelnika Grada Tuzla, Jasmina Imamovića, ova zona je dokaz da grad privrednicima daje brojne olakšice, te im time omogućava lakše poslovanje.

“To je zahvaljujući stvaranju uslova za razvoj ekonomije. To je zahvaljujući efikasnosti i zakonitosti rada u gradskoj administraciji”, riječi su prvog čovjeka Tuzle.

Kompanije koje su zainteresovane za pokretanje proizvodnje u ovoj zoni ne kupuju parcele koje su u vlasništvu grada, već ih uzimaju na zakup od 40 godina. Sve parcele su od ranije opremljene kompletnom infrastrukturom kazao je Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.

“Pet privrednih subjekata je do sada pristupilo potpisivanju ugovora koji su uzeli osam parcela, tako da imamo još četiri parcele koje su ostale neizdate i koje su ostale neizdate za koje će veoma brzo, možda čak i na narednom martovskom vijeću biti raspisan Javni poziv”, riječi su Lugavića.

Prilog televizije RTV7 pogledajte u videu ispod. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje