Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ne plaćajte parking oko slanih jezera gdje nema parking aparata!

automatparking
Preuzmite sliku

Nezakonita naplata parkiranja u blizini Panonskih jezera na zemljištu koje je državna imovina, a gdje je dozvoljeno parkirati vozilo bez naplate, postalo je svakodnevna pojava.

\"automatparking\"Neovlaštene osobe vrše naplatu i na taj način pribavljaju protupravnu osobnu korist.

Ekipa RTV SLON uputila se na mjesto događaja i uvjerila se da cijene parkinga koštaju četiri ili pet KM.

\’\'Primijećeno je da su pojedinci na površini koja predstavlja javnu površinu preuzeli je i počeli da naplaćuju našim sugrađanima parking. Obavijestio bi sve sugrađane da se radi o nelegalnom naplaćivanju parkiranja i da obrate pažnju da li parkiralište ima postavljenu vertikalnu signalizaciju, da li je zvanično obilježeno\’\’, rekao je Vedran Lakić, direktor JKP \'\'Saobraćaj i komunikacije\'\’ d.o.o. Tuzla.

Samo u ovom slučaju stanovnici su dužni da plate parking, istakao je Lakić, i dodao da na svojim parkinzima imaju postavljene parking aparate i da su njihove kolege iz preduzeća, koji obavljaju te radnje, uniformisani i lako prepoznatljivi. Prošle sedmice su predstavnici ovog preduzeća održali sastanak sa kantonalnim i općinskim inspekcijama i pripadnicima MUP-a TK o ovoj temi, pa se očekuju reakcije i aktivnosti ovih institucija.

Strani državljani bi se, također, trebali pridržavati postavljene signalizacije na svim parkiralištima, jer su obilježena saobraćajnim znakovima. Bitno je još jednom napomenuti da je u toku rekonstrukcija Sjeverne saobraćajnice, te da ista nije u funkciji, pri čemu je potrebno koristiti alternativne pravce.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: