Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nastavljeno sa uređenjem SKPC ‘Mejdan’ pred brojna dešavanja u novoj sezoni (FOTO)

Posljednjih mjeseci traju intenzivni unutrašnji i vanjski radovi u Sportsko-kulturno privrednom centru Mejdan u Tuzli. Završetak se očekuje do oktobra kako bi sve bilo spremno za posjetioce tokom predstojeće sportske ali i koncertne sezone.

Trenutno je u toku rekonstrukcija stepeništa na prilazu ‘B’ ulaza u dvoranu dok traju završni radovni kompletnog mokrog čvora. Također, SKPC Mejdan će u predstojećeoj sezoni imati i prostoriju u kojoj će se održavati press konferencije što će umnogome olakšati rad predstavnicima medijskih kuća.

Ostim toga osposobljen je i VIP salon za goste koji ima pogled na malu i veliku dvoranu.

‘Sve ovo što se trenutno događa predstvlja jedan kontinuitet ulaganja u SKPC ‘Mejdan’, a sve je krenulio prošle godine kada smo imali jako velika ulaganja u sportski dio objekta nakon čega Mejdan zadovoljava sve sportske propozicije na evropskom i svjetskom nivou i kao takvi smo jedinstveni u BiH’ kazao je direktor ‘SKPC Mejdan’ Tuzla Jasenko Elezović.

U sklopu trenutih radova nedavno je završena rekonstrukcija u ‘B’ holu, velike i male dvorane kao i prilaza službenim prostorijama, a trenutno se razovi izvode i na rekonstrukciji cafe bara. Sretstva za ove namjene obezbijeđena su iz Budžeta Grada Tuzla.

Također, očekuje se i finansijska podrška s federalnog nivoa nakon čega bi trebala biti urađena zamjena postojeće LED rasvjete što bi omogućilo velike uštete kada je u pitanju potrošnja elekrične energije.

Elezović kaže kako će u Mejdanu u narednom periodu biti organizovano dosta sportskih manifestacija ali i drugih zbivanja i da upravo tim povodom čine sve da se posjetioci osjećaju što ugodnije tokom boravka u ovom sportskom centru.

Podsjetimo, SKPC „Mejdan“ Tuzla izgrađen je 1984. godine, prije svega zbog ukazane velike potrebe zadovoljavanja interesa građana Tuzle i šire u oblasti fizičke kulture, sporta i kulture, stvaranju uslova za podsticaj i unapređenje oblika i sadržaja kvalitetnog sporta, kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te raznovrsnih privrednih manifestacija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje