Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak uspješne saradnje Grada Tuzle i Terenskog ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH

Preuzmite sliku

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, susreo se u utorak, 21.2.2023. u Gradskoj upravi sa šefom Terenskog ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH, Damirom Gnjidićem i službenicom za demokratski razvoj, Dragicom Karadžin.

Šef Terenskog ureda, Damir Gnjidić, naglasio je da je saradnja OSCE-a sa Gradom Tuzlom i Gradskom upravom uvijek bila na najvišem nivou, te da su uvjereni da će se tako nastaviti i u narednom periodu. Imajući u vidu da je Lugavić nedavno preuzeo dužnost vršioca dužnosti gradonačelnika, predstavnici OSCE-a su se zanimali za njegov program rada i za prioritetne oblasti rada u narednom periodu. Lugavić je naglasio da će najvažniji prioritet u radu biti kontinuitet u očuvanju zajedničkog života i antifašizma, što neće biti teško jer su „zajednički život i antifašizam sastavni dio bića građana i građanki Tuzle, ali da se svakodnevno mora njegovati kultura zajedničkog života i podsjećati na značaj antifašizma za ukupan razvoj društva“, istakao je Lugavić, te nastavio:

„Pored toga, nastavićemo sa podrškom svim ranjivim kategorijama, socijalno ugroženima, nezaposlenima, boračkoj populaciji i drugima, ne samo kroz socijalna davanja, nego i kroz projekte ekonomskog osnaživanja i druge projekte, kao što su borba protiv tzv. energetskog siromaštva, projekat njege i pomoći u kući za osobe treće životne dobi, podrška u zapošljavanju i sl.“

Na sastanku je razgovarano o budućim zajedničkim aktivnostima u oblasti demokratske vladavine, ljudskih prava, promocije dijaloga, integracije ranjivih kategorija, ali i o podršci u realizaciji konkretnih projekata u cilju unapređenja kvaliteta života građana. Predstavnici OSCE-a su izrazili zadovoljstvo predstavljenim prioritetima gradonačelnika, te istakli da je Grad Tuzla među najsvjetlijim primjerima, naročito kada se govori o ljudskim pravima, otvorenosti, zajedničkom životuu i integraciji, te se zahvalili uposlenicima Gradske uprave koji se odazivaju na pozive OSCE-a i predstavljaju svoje dobre prakse drugim općinama i gradovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje