Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon uspješno organizovanog humanitarnog turnira uručena donacija za majke i djecu onkologije UKC-a Tuzla

U Tuzli je jučer uspješno organizovan prvi humanitarni odbojkaški turnir ‘DMF Office za djecu i majke onkologije UKC-a Tuzla’.

Organizatori turnira danas su izvršili i primopredaju poklona koji su obezbijeđeni humanitarnim turnirom koji se odigrao na na stadionu ‘Telex’ u Tuzli.

‘Očekivali smo skromniji broj prijavljenih ekipa. Međutim na kraju se turnir odigrao sa učešćem od čak 22 ekipa što je premašilo sva naša očekivanja i veoma nam je drago zbog toga. Hvala svima koji su došli gledati mečeve i na taj način dali podršku ovoj humanoj misiji’ – kazali su organizatori.

  • Sva prikupljena novčana sredstva od turnira odmah su usmjerena kako je to i ranije bilo najavljeno na dvije adrese. Od jednog dijela sredstava izvršena je kupovina dječije opreme namijenjene Klinici za onkologiju UKC-a Tuzla (play tableti i mini računari) dok će drugi dio sredstava biti usmjeren za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federalnoj ligi.

    ‘Uspjeli smo organizovati jedan značajan projekat. Djeci pacijentima UKC-a Tuzla koja su borave na Klinici za onkologiju obezbijedili smo tablete i računare sa igricama, a što će im omogućiti i da ujedno uče. Vjerujemo da će zahvaljujući ovoj donaciji mališanima biti koliko toliko lakše da provode dane’ – kazao je organizator humanitarnog turnira u odbojci, Almir Žilić koji je pozitivno bio iznenađen organizacijom lokalne zajednice žena u Tuzlanskom kantonu.

    Načenik klinike za dječije bolesti dr.med.sc. Edin Husarić prilikom uručenja donacije je kazao kako je svaka donacija dobrodošla pa tako i ova.

    ‘Liječenje je uglavnom dugotrajno, pa određeni vremenski period od nekoliko mjeseci, pa čak i godinu dana provedu u bolnici i svakako će ova donacija pomoći da to vrijeme što bolje provedu, da uz laptope više nauče i da im to pomogne u zaboravljanju svoje bolesti i što bržem oporavku.” – rekao je Husarić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje