Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Čolinog koncerta: „Hvala majstore što si nam uljepšao noć“

tuzlanski-cola
Preuzmite sliku

Nakon koncerta 2007. godine u velikoj dvorani SKPC Mejdan, sinoć održan koncert na stadionu „Tušanj\” značio je samo jedno: Povratak na velika vrata!

\"tuzlanski-cola\"Nakon uvodne pjesme ˝Sinoć nisi bila tu˝ sa kojom je Čola počeo svoj koncert publika je cijelo vrijeme plesala pjevajući svaki Čolin hit do iza ponoći koliko je trajao koncert na stadionu Tušanj.

Oko 10.000 posjetilaca, vrhunsko ozvučenje, lijepa ljetna noć te nevjerovatna pozitivna energija koju je Zdravko Čolić prenosio na sve prisutne samo su neki od pokazatelja da je Tuzla sinoć bila centar lijepog provoda u našoj zemlji ali i šire.

Novije pjesme sa posljednjeg albuma, stariji hitovi, konstantno plesanje na bini uz animiranje publike još jednom su pokazali zbog čega Zdravko Čolić poslije svojih nastupa i od najvećih kritičara iznudi samo riječi hvale i brojne komplimente.

Tuzlanski koncert kao ni brojni drugi unazad skoro četiri decenije nije mogao da prođe bez Čoline najvjernije obožavateljke, Banjalučanke Majde, kojoj je i ovaj put cilj bio samo jedan: „Da zagrli svog Čolu, da ga poljubi i da mu pokloni buket cvijeća\”.

\"cola-tuzla5\"

Nakon završetka koncerta, publika je skandiranjem vratila Čolu na binu koji je nakon toga za kraj otpjevao po mnogima i neke od svojih najboljih pjesama među kojima je bila i jedna od njegovih najemotivnjih: „Kao moja mati\” gdje se publika uz stihove „Ne vjerujem ja u kipove, ni takve k\'o ti tipove, kad ti jednom srce slome, ne vjeruješ nikome\” oprostila od čovjeka koji je mnogima uljepšao ne samo jednu ljetnu noć nego i cijelo ljeto.

\"cola-tuzla\"

Najbolji dokaz cjelokupnog koncerta su po već ustaljenom običaju društvene mreže koje su preplavljene brojnim poveznicama, fotografijama i statusima, a kada bi mogli sve da sumiramo u samo jednu rečenicu, ona bi sasvim sigurno glasila: „Hvala majstore što si nam uljepšao noć\”!

Nakon fenomenalnog koncerta Zdravka Čolića od \”dežurnog krivca\” agencije Beral Music saznajemo da se uskoro priprema i novi spektakl, naravno riječ je o Brodolomu 6

{igallery id=\”8257\” cid=\”49\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”12\”}

FB Galerija: Pripreme pred Čolin koncert

Tuzlanski.ba / Video: Radio Kameleon

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: