Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon objavljene vijesti: Uklonjena crvena mrlja sa spomenika na Kapiji

kapija-cisto2
Preuzmite sliku

Na redakcijski mail stigla je poruka jednog od naših čitatelja u kojoj se kaže da je crvena mrlja uklonjena.

\"kapija-cisto2\"Jutros smo objavili vijest: \”Spomenik na Tuzlanskoj Kapiji ponovo na meti vandala\”, te objavili fotografije crvene mrlje na spomeniku. U tekstu smo poslali apel svim nadležnim i odgovornim organima da reagiraju te uklone crvenu mrlju kako bi spomeniku vratili sjaj i dostojanstvo.

U poslijepodnevnim satima stigla nam je poruka našeg čitatelja u kojoj se kaže da je upravo prolazio kraj Kapije i da je crvena mrlja uklonjena. Željeli smo se uvjeriti da je to uistinu tačna informacija te smo prije par trenutaka prošetali do Kapije gdje smo na našu radost zatekli spomenik poginuloj Tuzlanskoj mladeži ponovo čist i uredan.

U obližnjim prodavnicama i ugostiteljskim objektima smo potražili odgovor na pitanje ko je zaslužan za ponovni sjaj najbitnijeg i najemotivnijeg spomenika svih naših sugrađana, te dobili slijedeći odgovor:

\”Danas su tu bili uposlenici JKP Komunalac Tuzla koji su čistili i uklanjali crvenu mrlju. Vjerujte da ta mrlja na spomeniku stoji već skoro mjesec dana i da je tek danas uklonjena\” rekla nam je uposlenica jedne od obližnjih prodavnica.

Dakle, naš apel je imao efekta i reakcija je uslijedila veoma brzo. Ovim putem se zahvaljujemo uposlenicima JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla uz iskrenu želju da se skrnavljenje spomenika više nikada ne ponovi i da niko, nikada i na koji način ne skrnavi i ne narušava izgled spomenika posevećenog poginuloj tuzlanskoj mladeži.

\"kapija-cisto\"

\"kapija-vandali\"

Nakon što smo uputili kritiku na problematiku gradske česme u kojoj nije bilo vode, te ista nakon kratkog vremena popravljena, ovo je druga kritika koja je brzo urodila plodom, odnosno postupilo se veoma brzo na rješavanju problema odnosno uklanjanju mrlje sa spomenika na Kapiji.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: