Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Jasmina Hukića i Damir Mulaomerović podržao projekat “Za više košarke”

Preuzmite sliku

Projekat “Za više košarke”, koji je pokrenula kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, nailazi na sve veću podršku poznatih košarkaških imena grada, koja su svoje prve korake napravili na Slatini, kultnom basket terenu, čija obnova je prva u planu.

Tako je, nakon Jasmina Hukića, projekat podržao još jedan poznati Tuzlak, Damir Mulaomerović, nekadašnji selektor bh. košarkaške reprezentacije, koji je svoju karijeru počeo u KK Sloboda Dita.

Prisjetio se odrastanja na Slatini, u naselju gdje je živio, ali i zabio svoje prve koševe. Prepoznao je značaj projekta kojim je u njegovom rodnom gradu planirana obnova postojećih i izgranja novih košarkaških terena te svojim sugrađanima poručio:

„Dragi moji Tuzlaci, pozivam vas da podržimo projekat Za više košarke koji kreće sa obnovom poznatog terena na Slatini, koji su neki s pravom nazvali „savršen krug“. Između ostalog, na tom terenu mnoge generacije su počele igrati, napravile svoje prve košarkaške korake, a među njima i ja. Zato podržite projekat Za više košarke i već danas ubacite svoj čep.“

  • Slanjem poruke Mulaomerović je želio dati doprinos ovoj društveno-odgovornoj kampanji, u kojoj su građani pozvani da učestvuju. U fazu realizacije projekat ulazi kada se sakupi 100 000 čepova sa Pan boce.

    Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, cilj je stvoriti što bolje uslove igre na Slatini.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje