Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon blamaže sa ofucanom jelkom dio središta Tuzle ipak pristojno ukrašen (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon blamaže sa ofucanom jelkom postavljenom, a potom i uklonjenom sa Trga slobode čija je slika izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama a informacija o tome objavljena na portalima čak i izvan Bosne i Hercegovine dio središta Tuzle sinoć smo zatekli ipak pristojno ukrašenim.

Posebno lijep izgled u prazničnom duhu pred najveći katolički praznik Božić zabilježili smo u Gradskoj ulici koja je moramo prizanti lijepo ukrašena svjetlosnom dekoracijom.

Zgrade Baroka i Privredne komore na Trgu slobode bile su dekorisane sa lampicama na koje smo već navikli posljednjih godina i one ne izazivaju neko pretjerano oduševljenje prolaznika.

Svjetleće pahulje i dekoracije na stubovima ulične rasvjete donekle upotpunjuju praznični izgled na Trgu slobode gdje postavljen tradicionalni novogodišnji bazar Zimska čarolija.

Poseban “ukras” bio je legendarni “Golf II” kojeg smo sinoć zatekli parkiranog ispred drvenih kućica.

Podsjetimo još jednom da će u organizaciji Udruženje samostalnih obrtnika Grada Tuzla na Trgu slobode biti organizovan javni doček Nove 2017. godine.

Građani koji se odluče proslaviti Novu godinu na otvorenom će zabavljati Amel Ćurić, Muhamed Nalić Hame, Tuzlanski tamburaši bendovi Retro i Full House uz brojna iznenađenja koja priprema organizator. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje