Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji parket stigao u Tuzlu: Mejdan će uskoro ponovo blistati punim sjajem

Preuzmite sliku

Sportsko-kulturno-privredni centar Mejdan uskoro će ponovo zablistati punim sjajem.

Naime, u Tuzlu je stigla isporuka 1000 m2, parketa danskog proizvođača “Junkers”, dok ostatak parketa koji će biti postavljen u veliku dvoranu Mejdana stiže u petak.

Tako će uskoro obje dvorane u Mejdanu biti u funkciji što će umnogome olakšati trenažne procese sportkih ekipa kao i odigravanje utakmica.

 • Svjetski poznata kompanija iz Danske jedna je od najkvalitetnijih proizvođača parketa u svijetu, koji zadovoljava sve propisane FIBA i IHF standarde. Tako će Mejdan biti poptuno spreman za realizaciju sportskih manifestacija prema međunarodnim propisima.

 • Također, prema riječima direktora SKPC ‘Mejdan’ Jasenka Elezovića JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla započeo je radove i na vanjskom dijelu objekta što podrazumijeva uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana.

 • Nakon prve faza obnove ovaj značajan objekt bit će zaštićen od padalina.

  Rok za završetak radova je tri mjeseca. Nedavno je potpisan ugovor o početku radova između UNDP-a, Grada Tuzle i izvođača radova.

  Menadžmet SKPC ‘Mejdan’ iskazao je zahvalnost svim fizičkim i pravnim licima koju su donacijama pomogli obnovu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,