Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najavljujemo strašno dobar Halloween party u Otto Krake Tuzla

Preuzmite sliku

Ko se još boji noći vještica? Mi u Otto Krake sigurno ne! Naprotiv, uživamo u dozi magije i natprirodnih bića koja tada oživljavaju u našoj mašti i podstiču nas na to da povjerujemo u jedan sasvim drugi svijet, toliko drugačiji od naše svakodnevice.

U skladu sa tim, ovom prazniku, popularnom među djecom širom svijeta, u Otto Krake posvećujemo veliku pažnju i zajedno kreiramo najluđi, najzabavniji i najpoučniji party u našem gradu.

 • Plesat ćemo, pričati straaaašne priče o običajima za vrijeme Halloweena i tako usvajati vokabular njemačkog jezika, imati ludi tulum ispod maski te uzbudljive hokus-pokus radionice, a svu djecu očekuje obilje igre, zabave, boja, takmičenja, muzike i još mnogo toga u organizaciji nevjerovatnih lehrera Džane i Benjamina.

  Proslavimo ga u magičnoj i veseloj atmosferi

  Vjeruje se da je historija noći vještica (Halloween) počela prije više od 2000 godina kod Kelta u Irskoj. Keltska godina se dijelila na ‘svijetlu polovicu’ (ljeto) i na ‘tamnu polovicu’ (zima), a 1.11. smatrao se početkom nove godine. Prema tome, 31.10. se smatrao posljednjim danom ljeta i početak hladnih, zimskih mjeseci.

  Sama riječ Halloween u našem jeziku nije doslovno prevedena, a danas se on koristi kao prilika za djecu i odrasle da kreativnošću i izborom kostima uplaše jedni druge i dobro se provedu.

 • Shodno tome, u srijedu 30.10. sa početkom u 19:00 sati mašemo ljetu i dočekujemo zimu, a Vaše mališane upoznajemo sa vokabularom na njemačkom jeziku vezanim za ovaj praznik (vještice, čudovišta, šišmiši…), načinom proslavljanja, pjevamo i plešemo uz vesele monstrumčiće i vještice spremne za zabavu, častimo se slatkišima, oblačimo kostime i na taj dan preuzimamo uloge tih nesvakidašnjih bića. Pored toga, izrađujemo maskice, figurice i čestitke i … jednostavno uživamo!

  Nagrade za najstraaaašnije maske

  “Život je ljepši ispod maske“, rekla je prije više od 187 godina najpoznatija hobotnica u Tuzli, Otto Krake.

  Ako se vaši mališani vole maskirati, onda obavezno moraju posjetiti straaaašno dobar Halloween party koji će biti održan 30. oktobra u 19:00 sati u Otto Krake centru na Skveru (I sprat iznad Konzuma) – jer svi oni koji dođu zamaskirani imati će priliku da osvoje vrijedne nagrade!

 • Stručni žiri birati će tri najkreativnije maske koje će osvojiti Otto Krake poklon paket i super Vokabula nagradu.

  Kostimi neka budu originalni, zastrašujući i naravno po Vašem izboru, a za slastice i čarobne napitke ćemo se mi pobrinuti.

  Očekujte veselu atmosferu. Čekamo Vas!

  Ova edukativno-zabavno radionica osmišljena je za djecu od 6 do 14 godina, podijeljene u 2 dobne skupine. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a Otto Krake osigurava materijal i sve potrebno za ovu magičnu veče.

 • Svoje mjesto na besplatnoj radionici je potrebno rezervisati i to možete učiniti pozivom na besplatni broj 080 080 003 ili slanjem poruke na facebooku gdje će Vam niko više nego sam Otto Krake odgovoriti i to jako brzo! :)

  Očekujte puno smijeha, veselu atmosferu i nezaboravni tulum nakon kojeg će djeca zaspati mirna, ispunjena i sretna! I da skratimo – Otto Krake centar (Skver, I. sprat, iznad Konzuma), srijeda, 30.10. u 19:00 sati.

  Očekujemo Vas! :)

  Otto Krake
  Njemački koji djeca vole

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje