Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najava: Koncert Tuzlanskih tamburaša na Trgu Slobode!

tuzlanski-tamburasi
Preuzmite sliku

Petak u 20:00h na Trgu Slobode, neka vam lijepa pjesma uljepša noć

\"tuzlanski-tamburasi\"Tamburaški orkestar \”Tuzlanski tamburaši\” nasto je početkom 2006 godine i danas broji četiri člana koji su svoju tamburašku afirmaciju sticali proteklih 15 godina u drugim tamburaškim orkestrima i kulturno umjetničkim društvima, muzicirajući po festivalima i smotrama u cijeloj Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Članovi sastava su: Atlić Mirza – bugarija, Nalić Mirza – berde, Nalović Edin – prim, Obrenović Čedomir – basprim.

Na repertoaru \”Tuzlanskih tamburaša\” nalazi se uvjek prepoznatljiva i popularna sevdalinka, starogradska pjesma. A zabavna i klasična muzika dopunjuju široki i prepoznatljiv repertoar.

Pored nastupa u gradu i TK orkestar je uzeo učešće na nekoliko festivala i smotri tamburaških orkestara u okruženju gdje su postigli zapažene rezultate. Izdvojili bi internacionalni festival tamburaških orkestara u Bijelom Polju gdje je sa \”Tuzlanskim tamburašima\” nastupala sve popularnija mlada pjevačica iz Sarajeva Aldijana Tuzlak, nastup na festivalu u Brčkom, zatim nastup na 2. Međunarodnom \”Tamburica festu\” u Deronjama kod Novog sada, te brojna gostovanja u emisijama televizije Tuzlanskog kantona, BN televizije i drugih.

Nastupali su naši tamburaši i sa popularnim pjevačima, poput: Halid Bešlića, Muhamed Nalić-Hameta, Halid Muslimovića i drugim.

\"tamburice1\"

U petak 15.06 dođite na Trg Slobode i uz zvuke Tuzlanskih tamburaša uživajte u lijepoj pjesmi. Gost naših tamburaša bit će Muhamed Nalić – Hame.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: