Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najava dešavanja: Sutra u našem gradu…

tusanj-pomocni6
Preuzmite sliku

Za sutra 29.09 (subota) u našem gradu najavljeno je održavanje niza sportskih, kulturnih i drugih manifestacija.

tusanj-pomocni6

FK “Sloboda” i JU “Gradski stadion Tušanj” sutra će organizovati turnir u fudbalu za djecu osnovnih škola sa područja Općine Tuzla uzrasta od 10 – 12 godina.

Učešće na ovom turniru trebalo bi uzeti oko 300 djece, za sve učesnike na turniru organizator je pripremio hranu i osvježavajuće napitke. Utakmice će se odigravati na rekonstruisanim terenima sa umjetnom travom stadiona Tušanj. Otvaranje turnira zakazano je za 11:30 sati a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Općina Tuzla.

okk sloboda turnir

Ljubitelji košarke ovog vikenda moći će uživati u turniru koji se igra u čast Slobodinih velikana. Ovaj turnir se nije odigravao posljednjih par godina, ove godine je ponovo organizovan. Učešće na turniru uzeti će 4 ekipe: Bosna ASA BH Telecom, Sokol iz Osijeka, Radnik iz Bijeljine te domaćin turnira OKK Sloboda Tuzla. Prvu utakmicu od 17:00 sati će odigrati Radnik – Sokol dok je utakmica između Slobode i Bosne zakazana u 19:00 sati. Prvog dana turnira (subota) utakmice će se igrati u maloj sali Mejdana a dan kasnije (nedjelja) velikoj dvorani Mejdana.

ritmickaU Tuzli će se u subotu, po prvi put održati Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici, najveće i najkvalitetnije takmičenje u ovom sportu, ikada održano u BIH. Kako je rečeno na današnjoj pres-konferenciji, na ovoj velikoj manifestaciji, učestvovat će 210 mladih takmičarki iz 25 klubova i 11 zemalja: Rusije, Ukrajine, Italije, Poljske, Mađarske, potom Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Češke, te Slovenije i BIH. Takmičenje u velikoj dvorani Mejdana, počinje u 8,00 sati. Svečano otvaranje je planirano za 15,30 sati.

Sutra se predstavom “Državni Lopov” završavaju 19-ti po redu tuzlanski pozorišni dani. Predstava “Državni Lopov” hrvatskog kazališta Pečuh u režiji Stipana Filakovića na programu je od 20:00 sati.

“Medena 2012” naziv je šestog po redu sajma meda koji se održava u našem gradu, oraganizator sajma je “Udruženje pčelara Tuzla”. Sajam je otvoren danas, učešće na sajmu uzelo je preko 40 izlagača sa područja TK i šire regije. Sajam će biti otvoren još sutra a smješten je ispred Tržnog centra “Brčanska Malta”

U BKC-u Tuzla od 11:00 sati održati će se Centralna svečansot povodom godišnjice formiranja Drugog korpusa Armije BiH.

Asocijacija žena MIZ Tuzla organizuje VIII humanitarni bazar „Poklon dvostruke radosti“. Bazar će se održati u subotu, 29. septembra 2012. godine, u prostorijama biblioteke „Behram- beg” Tuzla (Soni trg br. 6). Radno vrijeme bazara je od 13,00 do 18,00 sati. U ponedjeljak 1. oktobra, u 11:00 sati, na kompleksu Panonskih jezera bit će upriličeno svečano otvoranje “Geološke postavke Pannonica”.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: