Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nahlin Handmade market u Tuzli: Podrška ženama Tuzlanskog kantona koje se bave ručnim radom

Preuzmite sliku

Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla dana 16.02.2020.godine u periodu od 12 do 19 sati,  organizira Nahlin handmade market s ciljem pružanja podrške afirmisanim i neafirmisanim ženama koje se bave ručnim radom.

Market je osmišljen s ciljem očuvanja i promocije jedinstvenih vrijednosti kao što je ručni rad, te osnaživanja žena Tuzlanskog kantona kroz njihovo samozapošljavanje.

Posjetioci će imati priliku da vide različite vrste ručnog rada: pleteni i heklani proizvodi, prirodna kozmetika, ručno rađeni nakit, proizvodi od drveta, domaća hrana, modni dodaci i još mnogo toga.

Nahlin handmade market je logičan slijed Nahlinog nastojanja da osnaži i podrži ženu u svakom segmentu njezinog života.

Namjera je da žene koje se bave ručnim radom, izlaganjem na marketu, osvijeste svoj potencijal i postanu svjesne da imaju gotov proizvod koji, danas – sutra, može da ih dovede do samozapošljavanja i postane prepoznatljiv brend na bosanskohercegovačkom tržištu, ali i šire.

Zato, pozivaju se sve zainteresirane građane i građanke Tuzlanskog kantona da u nedjelju 16.02.2020.godine u periodu od 12 do 19 sati posjete Nahlin handmade market u Tuzli i podrže vrijedne sugrađanke.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan!

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati na broj telefona 035/205-699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,