Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na tuzlanskoj Panonici danas se očekuje 10.000 gostiju

Tuzla je postala turistički brend. Mi ne idemo na rekorde, nama je bitan standard gostiju, kazao je za N1 direktor “Panonike” Majid Porobić.

7. juna počela je turistička sezona. Temperatura vode je 28 stepeni, a na “Panonici” je već negdje oko 3.000 gostiju. Očekujemo danas oko 10.000 gostiju, posebno zbog prigodnog programa koji će privući goste – kazao je Porobić.

Dodao je da je osoblje “Panonike” spremno za sezonu koja dolazi.

– Dobro smo se pripremili za ovu sezonu, sve što nam treba je lijepo vrijeme. Sve prognoze ide u u tom smjeru da ćemo imati dugo i toplo ljeto – kazao je i dodao:

Tuzla ljeti postaje pravi mediteranski grad. Vidim da se grade infrastrukture, danas je skoro već nemoguće naći smještaj u gradu. Vidio sam turiste iz Holandije, jučer koji su došli na “Panonicu”. Tuzla je postala turistički brend. Mi ne idemo na rekorde, nama je bitan standard gostiju.

– Ovdje je bilo devastirano močvarno područje. Ljudi su nekontrolisanim odlaganjem soli potpuno uništili svoj grad. Vlasnik ovoga je Grad Tuzla, proglašeno je javnim dobrom. Ovo održava javno komunalno preduzeće koje sezonski upošljava oko 170 radnika. Mi smo projektovani da budemo pozitivni, da ponudimo svima da na jeftin način borave na “Panonici” – dodao je Majid Porobić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje