Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na Trgu slobode upriličen koncert “Tuzli s ljubavlju”

Preuzmite sliku

Ove godine, s obzirom da se radi o velikom jubileju, 80. godišnjici oslobođenja Tuzle, posebna pažnja posvećena je svim Tuzlankama i Tuzlacima za koje je kao dio programa obilježavanja, upriličen koncert na Trgu slobode.

Koncert je nazvan po jednoj od mnogobrojnih pjesama posvećenih Tuzli, “Tuzli s ljubavlju”, a na njemu su se okupili tuzlanski muzičari koji su Tuzli posvetili pjesme.

Skupa sa mnogobrojnim sugrađanima izvođači su se prisjetili pjesama koje su grijale srca svih u najtežim danima historije našeg grada, zatim i sevdalinki iz bogate tradicije našeg naroda, kao i veselih nota novijih numera u kojima je opjevana naša Tuzla.

Divnim pjesmama i izvedbama građane su počastili:

Ramiza Milkunić, Lejla Mešalić, Nesib Delibegović Nesko, Faruk Mustačević, Denis Hadžić, Nedžad Salković, Safet Dedajić, Ekrem Hadžić Soso, Nedžad Telalović, Džihad Polić, Muhamed Nalić Hame, Željko Lešić, Eldar Crnogorčević Edža, Faruk Nadžaković, Dženana Huseinagić, Adnan Hadžibegić Hera, Ermin Jahić Trombi, Zlatan Mujkić, Renata Bagarić, Senad Ajanović Senčo, Anel Kovačević, Adna Azabagić, Davor Tarade, Negra Čičić, Hor “Tuzlanke”,  Dječiji hor „Slavuj“, VIS Retro i drugi. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje