Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na Trgu slobode u Tuzli nekoliko hiljada građana uz muziku i vatromet dočekalo Novu godinu

Preuzmite sliku

Tuzlaci i svi oni koji su u novogodišnjoj noći posjetili grad soli, dočekali su novu 2022. godinu uz vatromet, muziku i slavlje na Trgu slobode.

Prisutni su imali priliku zagrijati se uz taktove Retro grupe iz Bihaća, Salt City Band-a i VIS RETRO. Nakon što je sat otkucao ponoć upriličen je i veličanstven vatromet.

  • Kako je već postalo i tradicionalno brojni posjetitelji su imali priliku uživati i u raznim vrstama pića i gastro specijalitetima u novogodišnjim kućicama koje su postavljene u centru grada u sklopu “Zimskog grada“.

    Prema posljednjim informacijama, Javni doček Nove godine u Tuzli prošao je bez incidenata.

    Podsjećamo, večerašnji skup osiguravali su policajci i inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona te zaštitarskih agencija a sve vrijeme trajanja programa na trgu je dežurala i ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli i Profesionalne vatrogasne brigade ovog grada.

    U 2022. želimo vam da se više smijete, da sabirate lijepe momente i važna dostignuća. Želimo vam godinu u kojoj ćemo znati da cijenimo stvari koje su zaista važne, u kojoj ćemo se sačuvati, ali i napredovati, postati bolji i mudriji.

  • Redakcija portala Tuzlanski.ba svim čitateljima želi sretnu 2022. godinu. (Foto Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje