Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na takmičenju The World Scholar’s Cup petnaest medalja za učenike Međunarodne srednje škole iz Tuzle

Na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup su učenici Richmond Park International Secondary School iz Tuzle osvojili 15 medalja.

Takmičenje se održavalo od 20. do 26. jula u holandskim gradovima Hagu, Roterdamu i Amsterdamu.

Kategorije u kojima su učenici dobili medalje, od kojih su tri zlatne i dvanaest srebrenih su debata, kviz i pisanje eseja.

Na takmičenje su otputovali u pratnji profesora mentora Nedžada Konjića, roditelja i prijatelja škole dr. Majdina Zornić i Armirdina Gardaš, nastavnica u OŠ “Slavinovići”.

Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Fena

Globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja iz čitavog svijeta. Učenici su se takmičili u četiri kategorije, debata, esej, kviz znanja i dr.

“Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju”, rekli su bh. predstavnici koji su ove godine podijeljeni u dva tima.

Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji, a prvi čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Dok je drugi tim sastavljen od učenika: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje