Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na stadionu Tušanj teren uskoro poput onog na Grbavici

Preuzmite sliku

Za nekoliko sedmica kako je već ranije bilo najavljeno započet će radovi na potpunoj rekonstrukciji terena na stadionu Tušanj u Tuzli.

Prema svemu sudeći Sloboda i Tuzla City koji svoje domaće utakmice igraju upravo na Tušnju u završnici prvenstva neće biti u mogućnosti da svoje mečeve igraju na ovom stadionu.

Podsjetimo, za vrijeme prvenstva na Tušnju se svaki vikend odigrava utakmica bilo da su domaćini fudbaleri Slobode ili Tuzla Cityja.

Kako u Slobodi tako i u Tuzla Cityju već su u potrazi za alternativnim rješenjima gdje bi mogli pronaći novi ‘dom’ za odigravanje preostalih domaćih utakmica u samoj završnici m:tel Premijer Lige BiH.

Već godinama teren na Tušnju slovi za jedan od najneuslovnijih u BiH na kojima se igraju utakmice najvišeg ranga bh. fudbala.

Komplatan projekat rekonstrukcije terena prediviđeno je da košta oko 900.000 KM, a nakon okončanja radova teren bi trebao izgledati poput onog na stadionu Grbavica.

Zbog povoljnih tehničkih uslova postoji mogućnost da se uvede i grijanje ispod terena obzirom da se vrelovodna mreća nalazi odmah uz istočni dio stadiona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje