Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na policama isključivo bh. brendovi: Jedinstven modni koncept dućana “IMANI” u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

U strogom centru Tuzle prije nešto više od dva mjeseca na adresi Đorđa Mihalovića broj 6 otvoren je jedinstven modni dućan Imani Made in BiH concept store, koji se brzo našao na listi zanimljivih adresa za shopping kod ženske populacije.

Na njihovim policama možete pronaći unikatnu odjeću sa etiketama brandova: LOLA Tees, MOA Baggeek, Culture Divas, Freya Design, Peek a Boo, Domino bags, Mastuffari torbe, SUCH.a.fashion, Ruby Red, Ella Art, A.I. Design, Rose Patels, Tribal Nakit by Ena, Narukvice od čipke, eliasova.n, SHEYOU, CORLA, NEVA, Džidže for you, Pavone, Dee Dee Sparrow, Zizza Shoes.

Za kreativni dizajn interijera dućana Imani Made in BiH bila je zadužena Maja Dedić dok je za grafički i vizualni dizajn prostora zaslužna Irma Ibrić.

Svaki kutak ovog zaista posebnog i jedinstvenog dućana racionalno je iskorišten za kreativno izlaganje odjeće, nakita i modnih dodataka te ukrasa za dom.

Redakcija portala Tuzlanski.ba posjetila je dućan Imani Made in BiH i u nastavku donosimo vam razgovor sa jednom od osnovačica ovog concept storea Amelom Suljkić.

Prije svega kažite nam kako ste zapravo došli na ideju otvaranja IMANI dućana i ko sve čini tim okupljen oko ovog jedinstvenog koncepta?

”Na samom početku moram se najprije zahvaliti mojoj mami (Meliha Suljkić) koja je inače tvorac, skupa sa mnom ovog divnog dućana. Bez moje mame ništa ovo nebi danas postojalo. Bila je moj najveći oslonac i podrška.

Već duži niz godina aktivno pratim našu modnu scenu i svakako da mogu kazati da sam naprosto zaljubljena u “Made in BiH” etikete. Mi itekako imamo divne i kvalitetne ljude i smatram da naše etikete treba da zažive u švim gradovima Bosne i Hercegovine. Upravo iz toga se probudila ideja o otvaranju prvog concept sotre dućana u Tuzli koji okuplja isključivo bh. brendove. Imala sam želju da Tuzli udahnem taj dio naše zemlje, koji nam je itekako falio. Također, još jedan od razloga za ovom idejom jete i sama potraga za našim proizvodima, kupovina on-line jeste zanimljiva, itekako podržana, ali nama ženama je uvijek zadovoljstvo i kada smo u prilici da probamo određene komade odjeće.”

Kakve su bile prve reakcije onih koji su posjetili vaš dućan i upoznali se domaćom ponudom, odjeće, nakita, torbi…?

”Reakcije su bile i više nego fantastične. Svakako je ovo nešto ovo, a naše domaće. Mnogi dolaze oduševljeni i čestitaju na osmišljenom konceptu i ideji. Zaista budem prijatno iznenađena da pored svih ostalih modnih trendova, naše drage dame itekako znaju da prepoznaju naše proizvode i sa zadovoljstvom ih kupuju.”

Koji su vaši planovi u nekom budućem periodu?

”Kada su u pitanju planovi za budućnost, naravno da oni postoje. Prije svega u planu imamo pokretanje naše vlastite modne linije odjevnih predmeta “street style“, međutim to je još uvijek samo ideja koje će nadamo se uskoro biti i uspješno realizovana. Također, moram da naglasim da ubrzo očekujemo i nove brendove u našem dućanu, a to su Clewear, Shape4you, Draza design, Werkstatt, Kameja u Kosi, Funky Guerrilla, BM by Božana Matić, COCO Bags, KELI by Jasna Čolić, MM Anidem.

Kako i sami vidite, naša ponuda je raznovrsna i svako može pronaći nešto za sebe. I za kraj voljela bih da se zahvalim mojoj dragoj Irmi Ibrić za naš grafički i vizuelni dizajn te Maji Dedić za enterijer dizajn.”

  • imani-ducan-tuzla
  • Za sve pripadnice ljepšeg spola koje tragaju za domaćim brendovima ”IMANI” je prava adresa. Cijene su prihvatljive i sve je napravljeno u lijepoj našoj Bosni i Hercegovini te rukama naših kreativnih ljudi iz svijeta mode. Osim toga, uštedit ćete i vrijeme koje bi proveli na internetu tragajući za nekim odjevnim komadima odjeće koji se proizvode širom zemlje. U ”IMANI” dućanu te iste odjevne komade možete probati i na licu mjesta izabrati nešto za sebe ili vama dragu osobu. Također, važno je za istaći da ukoliko želite, možete i da poručite neki odjevni predmet da se uradi po vašoj želji i za 10-ak dana već ga možete ponosno ”prošetati” gradom. U neko dogledno vrijeme u ”IMANI” dućanu i pripadnici jačeg spola moći će pronaći nešto za sebe. Također, važno je istaći i da je ”IMANI” za sada jedini dućan ovoga tipa u BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,