Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na aerodrom Tuzla sletio prvi avion Ryanaira: “Ovo je samo početak širenja mreže letova iz Tuzle”

Preuzmite sliku

Kako je ranije i najavljeno danas je na Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) upriličeno prvo uspješno sletanje aviona kompanije Ryanair, s kojim su stigli putnici iz Beča. 

  • Ovo je samo početak širenja mreže letova iz Tuzle. Ryanair će tri puta sedmično letjeti za Beč, a po dva puta za Memmingen i Stockholm. Riječ je o aviokompaniji koja najveća u Evropi i njihov dolazak vidimo kao priliku za zračni saobraćaj, ali i svaki drugi vid razvoja Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine” naveo je Dževad Halilčević, v. d. direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla.

  • Halilčević je upoznao javnost i sa tokom radova te naveo da je pri kraju je izgradnja Atrija, koji će služiti putnicima i poboljšati izgled samog aerodroma, ali i da uskoro kreće realizacija izgradnje trećeg gatea i parkinga.

    Dolazak Ryanaira u Tuzlu rezultat je saradnje MAT-a i USAID-a kroz projekat Razvoja održivog turizma u BiH.

    Vezano | Promo cijene Ryanaira za nove linije iz Tuzle: Letovi za Beč i Stockholm već od 10 KM

  • “Tamo gdje dođe Ryanair dešava se procvat. To je posebno važno za industriju turizma, jer na globalnom nivou 50 posto dolazaka putnika čine letovi. Sigurno je da će svi akteri koji se bave turizmom imati koristi” – rekao je Erol Mujanović, zamjenik direktora Ureda za ekonomski razvoj USAID-a u BiH.

  • “Na prvom radnom sastanku smo razgovarali o dovođenju novog avioprijevoznika. Naš budući cilj je širenje aviolinija na Istok” – rekao je Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje