Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mural na Stupinama za sjećanje na Radeta Šimića: “Naš Rade je to zaslužio”

Preuzmite sliku

Grupa umjetnika iz Tuzle oslikava mural u znak sjećanja na sugrađanina i prijatelja planinara Radeta Šimića, koji je u februaru ove godine stradao na planini Prenj.

Miran Mujačić kaže da će to biti jedan od murala koji će biti postavljeni u naselju Stupine, kao uspomena i sjećanje na Šimića.

– Naš Rade to je zaslužio, mural će nas sjećati na njega. Bit će još murala na Stupinama, najviše posvećenih njemu – kazao je.

Damir Fajić ističe da je Rade Šimić bio oficir Oružanih snaga BiH, a prije svega njihov prijatelj sa Stupina. Na mjestu gdje će biti oslikan mural okupila se Šimićeva ekipa, ljudi sa kojima se družio i planinario.

– Dio ekipe oslikat će mural, a svi smo se okupili da mu odamo svojevrsnu počast. To je najmanje što možemo uraditi za njega – naglasio je Fajić, koji je također planinario sa Šimićem.

Lavina koja se pokrenula na Prenju usmrtila je u februaru ove godine alpinistu iz Tuzle Radeta Šimića (1990). Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo stradalog planinara Radeta Šimića evakuirano je s mjesta nesreće.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,