Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović: Potrebno je da budemo odgovorni da bi zajednica opstala i bila zdrava

Preuzmite sliku

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski uputio je danas čestitku i poruku povodom Kurbanskog Bajrama.

“U ovim mubarek danima zul-hidždžeta pripremali smo se za sutrašnji bajramski blagdan i pobožni čin prinošenja kurbanske žrtve. Neka to bude iskrena zajednička dova u ovim blagoslovljenim danima hadždža i kurbana za dobrobit svih ljudi upućena s časnog Arefata i Mesdžidul-Harama u Mekki, te svakog drugog mjesta. Pouzdajmo se u Allaha Svemogućeg i molimo za njegovu pomoć da nam olakša put naše brige i borbe da zaštitimo blagodat zdravlja.

Očigledno je potrebno da budemo još odgovorniji prema sebi i drugima kako bi zajednica opstala i bila zdrava. Samo zdrava zajednica je jaka zajednica  i samo takva zajednica može dostojno brinuti o svakom pojedincu i svakoj porodici.

Stoga pojačajmo i učvrstimo našu odlučnost da radimo za zajedničko dobro.

Dragi vjernici, pozivam vas da u danima Bajrama potvrdite ljudsku i vjersku odgovornost i pokažete svoju plemenitost u porodici i društvu. Neka su vam posebno na umu oni kojima je naša pomoć najpotrebnija. Najljepša manifestacija vjere je izdašno činiti dobro ljudima. Neka nas bogobojaznost i zadovoljstvo bajramsko dodatno podstakne na trajna međusobna dobročinstva.

Allaha Uzvišenog molim da vam podari dobro zdravlje i dug život oplemenjen najljepšim ljudskim vrlinama i dobrim djelima. Svima vama, povodom Kurban-bajrama, upućujem tople čestitke, u nadi da ćete svoju duhovnu radost širiti i dijeliti sa drugima.

Bajram šerif mubarek olsun”, riječi su muftije tuzlanskog, Vahida efendije Fazlovića.

Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog bit će održana u Džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli u petak 31. jula 2020. godine.

Bajram-namaz će se klanjati u 6 sati i 7 minuta.

Bajram-namaz će predvoditi i hutbu održati muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Vjernici se pozivaju da taj dan sabah-namaz klanjaju u svojim kućama, a da u džamije dođu 15 minuta prije bajram-namaza.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji tradicionalni bajramski prijem koji priređuje muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović ovog bajrama neće biti održan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje