Utorak, 13. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muftija tuzlanski Fazlović pozvao odgovorne institucije da pomognu UKC Tuzla u borbi protiv pandemije

Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović, u prisustvu sekretara Muftijstva, Muhameda Hasanspahića posjetio je Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović sa saradnicima.

Tokom susreta razgovarali su o epidemiološkoj situaciji uzrokovanom pojavom pandemije COVID-19.

Direktor UKC Tuzla, prof. dr. Jusufović je iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću na moralnoj i materijalnoj podršci koju je pružio Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i istakao da je kao direktor ove zdravstvene ustanove zahvalan na posjeti jer je to pokazatelj da postoje institucije kao što je Islamska zajednica, koje vrednuju rad i zalaganje zdravstvenih profesionalaca. “Posjeta COVID bolnicama na klinikama za zarazne i plućne bolesti i Respiratornom centru, koji čini okosnicu liječenju naših covid pozitivnih pacijenata, sigurno će ostaviti traga kao pozitivan primjer, da ostali segmenti društva obrate pažnju na zdravstvo i Univerzitetski klinički centar Tuzla koji u ovom trenutku prolazi kroz veoma teške trenutke. Moram reći da raspolažemo sa zadovoljavajućim prostornim kapacitetom, a iako je vidan umor svih zaposlenika entuzijazam ne nedostaje”, istakao je direktor UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović.

Muftija Fazlović se zahvalio menadžmentu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i zdravstvenim radnicima koji ulažu maksimalne napore da pruže potrebnu pomoć stanovništu, ali i da prevaziđu poteškoće koje je sa sobom donijela trenutna epidemiološka situacija. Muftija Fazlović je kazao da će Muftijstvo tuzlansko pružiti podršku i pomoć u aktivnostima za koje UKC Tuzla iskaže potrebu.

U svom obraćanju muftija je istakao i značaj zajedništva i jedinstva u teškim trenutcima, te pozvao sve društveno odgovorne institucije da pomognu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik direktora za medicinske poslove, prof. dr. Šekib Umihanić, pomoćnik direktora za naučnoistraživački rad, prof. dr. Ervin Alibegović, pomoćnik direktora za finansije, Sabina Tanović i načelnik Sektora za pravne poslove i ljudske resurse, Ervin Mujkić.

Nakon održanog prijema gosti su u pratnji direktora UKC Tuzla i njegovih najbližih saradnika obišli Kliniku za zarazne bolesti, Kliniku za plućne bolesti i Respiratorni centar gdje su smješteni covid pozitivni pacijenti, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje