Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Muftija Fazlović posjetio majku četiri šehida Zumru Mehić

Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je majku četiri šehida Zumru Mehić.

Majka Zumra Mehić je porijeklom iz Jagodnje (Bratunac) a rođena je 1950. godine. Tokom Genocida u Srebrenici ubijena su njena četiri sina: Bajazit, Ahmedin, Hazim i Enis, suprug Husein i brat Ibro. Njihova tijela pronađena su u masovnim grobnicama a ukopani su na šehitlucima Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari. Nijedan od njenih sinova nije bio oženjen te majka Zumra nema unučadi. Danas živi u Kladnju, veliki je vakif i dobročinitelj. Jedan je od vakifa džamije u Zapolju (MIZ Bratunac) koja je otvorena prošle godine.

  • Muftija Fazlović je izrazio posebno poštovanje prema držanju majke Zumre, njezinim stavovima o našem narodu i domovini Bosni i Hercegovini, ponosu koji se vidi u njezinoj ličnosti te snazi koju ulijeva svima nama, poput svih majki šehida. Muftija je majci Zumri poželio dobro zdravlje, zahvalivši joj na njenom dobročinstvu.

    Ovoj posjeti su prisustvovali hafiz Nedžad-ef. Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi, glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić i predsjednik medžlisa Selman Busnov.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje