Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Moto klub Tuzla: ‘Obratite pažnju na motocikliste u saobraćaju, prizori nesreće budu jezivi’

Preuzmite sliku

U cilju podizanja svijesti o bezbjednosti saobraćaja ‘Moto klub Tuzla’ danas je u saradnji sa službenicima Policijske stanice Centar | Policijske uprave Tuzla MUP-a TK u ulici Kulina bana u vremenu od 14:30 do 15:30 sati, u jednoj saobraćajnoj traci izveo montiranu scenu saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom kod motocikliste.

  • U sklopu ove kampanje učesnicima u saobraćaju podijeljen je i promotivni materijal te održano predavanje za mlađe generacije motociklista.

    Almir Toromanović, predsjednik ‘Moto kluba Tuzla’ je kazao kako se akcija podizanja svijesti o bezbjednosti saobraćaja provodi svake godine.

  • ‘Inače akcija se uvijek radi u aprilu mjesecu kada počinje sezona kako bi skrenuli pažnju na učesnike u saobraćaju i podsjetimo sve da su na ulicama ponovo motociklisti. Zbog pandemije izazvane širenjem korona virusa ove godine nismo to uspjeli da organizujemo ranije. Nažalost, u posljednjih mjesec dana imali smo dosta saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima motociklista. Dogodilo se da smo u jednom danu imali čak četiri saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom motociklista’ – kazao je Toromanović.

  •  

    ‘Današnjom montiranom scenom saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom želimo skrenuti pažnju na sve učesnike u saobraćaju šta se može dogoditi ukoliko nisu dovoljno oprezni. Također, podijelili smo i promotivni materijal vozačima automobila na kojem su upute kako da se ponašaju ukoliko vide motociklistu u saobraćaju. Također i motociklistima skrećemo pažnju o važnosti nošenja zaštitne opreme i podsjećamo ih na to kako treba da se ponašaju kada voze urbanim zonama’ – pojašanjava Toromanović.

  • U sklopu današanje akcije stariji članovi ‘Moto kluba Tuzla’ su madim motociklistima održali i edukativno predavanje na temu kako treba da se ponašaju u saobraćaju kada voze motocikl. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje