Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mladost iz Soline dobila vrijednu podršku za izgradnju tribine

Preuzmite sliku

U prostorijama Fondacije tuzlanske zajednice potpisan je Ugovor o sufinansiranju izgradnje prvog dijela tribina na stadionu ‘Studenac’.

Ugovor je potpisao predsjednik Izvršnog odbora FK “Mladost” iz Soline Jasmin Jogunčić uz prisustvo koordinatora LGZR Solina Fadila Muslića.

  • “Drago nam je da je Fondacija tuzlanske zajednice prepoznala ideju LGZR Solina i značaj iste za našu lokalnu zajednicu te odlučila da podrži, za sve nas, ovaj važan projekat. Cilj je da izgradnjom tribine vratimo stanovništvo Soline na Studenac, te da kroz praćenje raznih sportskih aktivnosti prezentujemo našoj zajednici na cjelokupan trud i rad i da tako na jedan poseban način povežemo sve stanovnike naše zajednice”, kazao je predsjednik IO, Jasmin Jogunčić.

  • Ideja je da u budućnosti se još više poboljša saradnja sa OŠ Solina, tako da se mnoge sportske aktivnosti vezano za ucenike OŠ Solina provode na našem stadionu.

    “Ovo jest mali korak ka našem konačnom cilju, ali sva velika dostignuća su počela malim koracima. Mi idemo dalje, jako, složno kao nikad do sada. Nas jedini interes jeste da budućim generacijama ostavimo sto bolje uslove za pravilan sportski razvoj”, za kraj je dodao Jognčić.

    Uprava Kluba, prijatelji i lokalna zajednica izražavaju veliku zahvalnost Fondacija tuzlanske zajednice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje