Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mladi u Dubravama prikupljaju sredstva za ugrožene u njihovoj kasarni

Preuzmite sliku

Uslijed velikih padavina koje su prouzrokovale brojne poplave i klizišta, veliki broj stanovništva je evakuisan i sada su bez krova nad glavom.

  • slika
  • Veliki broj tih stanovnika sa područja Tuzlasnkog kantona je evakuisan u Kasarnu Dubrave. Oružane snage su ih smjestili, te obezbjedili hranu i krevete.Pod pokroviteljstvom lokanog Radija Dirlija te Udruženja mladih Dubrave danas su se na više lokaliteta skupljala sredstva za ličnu higijenu, odjeća , obuća, te hrana koja je predata CK Živinice.

    Skupljalo se pred kasarnom, u poslovnom prostoru u Donjim Dubravama, te u PŠ Gornje Dubrave. Za oko 100 ljudi, čiji broj nije još uvijek konačan u Dubravskoj kasarni, mladi Dubrava su uspjeli prikupiti mnogobrojna sredstva te ih obezbjediti danas u toku dana. Velikim odzivom građana napunjeni su magacini lokalne stanice Oružanih snaga BIH, te se sredstva koja još uvijek pristižu upućuju u društvo Crvenog krsta Živinice.

    Važno je napomenuti da je prikupljanje humanitarnog karaktera, te nije potkovano nijednom političkom opcijom, također, važno je napomenuti da je bilo situacija kod snimanja priloga lokalne TV Živinice, u kojima su neke osobe htjele da svu akcije preokrenu na stranu političke partije ministra vanjskih poslova BIH, međutim, to im nije pošlo za rukom. Iskreno se zahvaljujemo mještanima MZ Gornje i Donje Dubrave, kao i ostalim građanima, te pozivamo da i dalje budemo humani i pomažemo onoliko koliko možemo – Mladi Dubrava.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,