Nedjelja, 24. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mještani Slatine potpisivali peticiju: Stop gradnji zgrade na igralištu ‘Marakana’

Preuzmite sliku

Brojni mještani naselja Slatina u Tuzli danas su potpisali peticiju u znak protesta protiv gradnje stambeno poslovnog objekta na igralištu poznarijem kao ‘Marakana’.

 • Peticiju je potpisalo više od 200 građana koji se protive da se još jedna od rijetkih zelenih površina u Tuzli bude pretvorena skupocjene kvadrate stanova.

 • Igrlište ‘Marakana’ već je ograđeno čime je najavljen i početak radova. Predmetna lokacija je u vlasništvu Islamske zajednice koja bi ujedno i bila investitor.

 • Kako su nam kazali okupljeni mještani Slatine navodno je planirana gradnja stambeno poslovnog objekta u sklopu kojeg bi bile dvije lamele sa podzemnim garažama, prizemljem i devet spratova.

  Prema riječima predsjednika Almira Arnauta-Belog mještani Slatine nisu protiv da Islamska zajednica izgradi nešto na svojoj zemlji, ali nikako da to bude još jedna zgrada.

 • “Nelegalna i bespravna gradnja mora biti zaustavljena u čitavoj BiH. Pita li iko građane, šta oni žele. Ograda je postavljena prije dva dana iako prema našim informaciajama još uvijek nemaju građevinsku dozvolu, a ni saglasnost nas građana koji živimo na Slatini. Kada želite graditi kuću treba vam saglasnost prvog komšije, nas se ovdje ne pita ništa. Nek naprave Islamski centar sa terenima za djecu i mlade kao i brojni drugi sadržaj koji će mlade skloniti od raznih poroka. Peticiju “Stop bespravnoj gradnji” predat ćemo na adrese brojnih nadležnih institucija” – kaže Arnaut i dodaje:

 • “Mi smo godinama unazad tražili od Islamske zajednice da uz pomoć donatora izgradimo brojne terene za djecu i mlade. Brojne sportske veličine Tuzle ponikle su upravo na igralištima i terenima kojih je sve manje u naseljima. Nećemo dozvoliti da nestane još jedna zelena površina” – rekao je Arnaut.

 • Okupljeni mještani Slatine na današnjem okupljanju istakli su kako će učiniti sve napore da se zaustavi gradnja planiranog objekta.

  U nastavku prikazujemo video prezentaciju planiranog objekta pod nazivom SPO Slatina O12a Urban Marakana.

  Stambeno – poslovni objekat Slatina O12A sastojat će se od 70 stambenih jedinica različitih kvadratura, poslovnim prostorom i podzemnim etažama s parking mjestima. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,