Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mještani naselja Morančani, Par Selo i Pasci: Imamo pravo na struju koju ‘nemamo’

Preuzmite sliku

Mještani tuzlanskog naselja Morančani ali i susjedna mjesta Pasci i Par Selo već duže vremena imaju problem zbog neredovnog napajanja električnom energijom što im je stvara brojne probleme.

Naime, njihova priča o struji nije od jučer.

Kažu kako su kucali na mnoga vrata i tražili odgovore od nadležnih. Međutim, problem je što su svi zbunjeni i koja poslovnica Elektrodistribucije je nadležna, jer naselje je u sklopu Grada Tuzle, a račune dobijaju od poslovnice iz Živinica.

 • “Ako zagrmi, nestane struje. Ako počne jača kiša, nestrane struje. Ako počne vjetar, nestane struje. Ma, ako neko zakašlje nestane struje. Što je najgore u tome svemu, neko pali i gasi po nekoliko puta. To šteti svim aparatima u kući. Uništava svu elektroniku“, pričaju mještani.

  Mještani Morančana kojima ponestaje strpljenja upozoravaju da je električna mreža izuzetno loša što se može vidjeti na velikom broju bandera koje su ukošene i veoma slabe.

  Kako kažu, tu žive i imaju pravo dobiti ono što plaćaju, i poručili su da ostaju istrajni u borbi za svoja prava.

  Također, na društvenj mreži Facebook kreirana je i grupa “Pravo na struju” gdje je objavljen i video u kojem su razočarani mještani navedenih naselja pričali o svojim neugodnim iskustvima u vezi sa snabdijevanjem električnom energijom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,