Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mirni protest na Sonom trgu za Davida Dragičevića: Dosta nam je života u režimu, želimo slobodu (FOTO)

Grupa od oko 100 Tuzlaka večeras se okupila na Sonom trgu u Tuzli na mirnom protestu “Pravda za Davida”.

Protest je organiziran nakon jučerašnjeg hapšenja Davidovih roditelja Davora i Suzane, a potom i brutalnog odnosa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS prema učesnicima demonstracija u Banjoj Luci.

Tuzlaci su noćas odlučili izaći na mirne proteste i na taj način podržati Davora i Suzanu Dragičević koji se već mjesecima bore izvesti ubice njihovog sina pred lice pravde.

„Ovdje smo kako bismo pružili podršku porodici Dragičević i Memić. Kada je riječ o dešavanjima u Banja Luci jučer mogu reći da je to sve postalo žalosno, smiješno i tužno. Onakav scenarij je nedopustiv, a izuzetno je bitno da se odgovorni za ubistvo Davida Dragičevića izvedu pred lie pravde. To je satisfakcija za roditelje, ali i sve ostale“, rekla nam je jedna od učesnica protesta Šejla Avdić koja je Davidovim roditeljima poručila da dalje budu hrabri i u strpljenju.

Večerašnji protest u Tuzli organizirala je neformalna grupa građana koja se okupila putem društvene mreže Facebook.

“Kao prvo, ovdje smo svi iz solidarnosti prema Davidovim roditeljima, ali i svim ljudima koji su u Banja Luci, a onda smo ovdje i za sve nas. Dosta nam je ovog režima u koje nam se sve zabranjuje. Živimo kao u demokratiji, ali nemamo pravo da izađemo na mirne proteste i kažemo sve ono što želimo. Sve što tražimo jesu istina i pravda. U Tuzli ima demokratije i sloboda okupljanja, ali očito u ostatku zemlje to nije tako”, izjavio je novinarima Admir Adilović.

Tuzlaci su večeras na Sonom trgu postavili i svijeće u obliku srca, kako bi i na ovaj način odali počast smrtno stradalom Davidu.

Skup građana je prosao bez incidenata i uz prisustvo službenika MUP-a TK (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje