Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle

Preuzmite sliku

Mirjana Marinković Lepić, zastupnica u parlamentu Bosne i Hercegovine, kandidatkinja je Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle – potvrdio je sinoć Glavni odbor te stranke.

Marinković Lepić kaže da je veliki izazov biti kandidatkinja za tu funkciju, ali i kuriozitet s obzirom da je Tuzla imala gradonačelnicu krajem 19. vijeka.

Ističe da će se u svom radu posvetiti rješavanju ekoloških problema s kojima se Tuzla susreće već godinama.

“Mislim da je to najvažnije pitanje, jer Tuzlu danas označavaju kao najzagađenijim gradom u Evropi. Moj prioritet će biti rješavanje problema grijanja, ali i borba za namjenska sredstava koja Tuzla dobiva od Termoelektrane zbog zagađenja zraka. Jedan od ključnih problema je infrastruktura koja muči građane prigradskih naselja, a to je neriješeno pitanje vodosnabdijevanja” – istaknula je ona.

Kaže da je svjesna da borba za mjesto gradonačelnice Tuzle neće biti nimalo lagana, ali navodi da ima namjeru svemu pristupati s argumentima.

“Za mene su presudni argumenti i činjenice, a ne negativna kampanja koja je već počela na društvenim mrežama. Ja takvu negativnu kampanju ne želim voditi” – poručila je. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje