Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodna sedmica djeteta: Dječiji život nije šala i mi imamo svoja prava (FOTO)

dan djeteta
Preuzmite sliku

Udruženje “Zemlja djece” Tuzla zajedno sa svojim prijateljima, partnerima i sponzorima organizovalo je drugi po redu festival “Dječiji život nije šala i mi imamo svoja prava“, a u sklopu obilježavanja međunarodne sedmice djeteta.

dan djetetaKroz spektar festivalskih aktivnosti od 01.10. do 05.10.2012. mališani iz osnovnih škola, obdaništa i organizacija koja rade sa djecom i djecom sa posebnim potrebama imali su priliku uživati na Sonom trgu, kroz igru, kreativni rad, ples, zabavu, lutkarsko pozorište i druženje.

Trudimo se da iz godine u godinu obogaćujemo sadržaj koji se nudi mališanima, ali i da sve veći broj djece bude uključen u festivalske aktivnosti” rekao je za Tuzlanski.ba Amir Bašić koordinator tuzlanskog tinejđerskog centra “Telex”.

U završnici festivalskih aktivnosti održana je i šetnja tuzlanskim Korzom kojom su svi učesnici htjeli poručiti lokalnoj zajednici da djeca postoje, da trebaju zaštitu i pažnju i da svaka sedmica u godini treba da bude sedmica djeteta !{igallery id=”188” cid=”129” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”20”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: