Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mesna industrija ‘Menprom’: Potražnja je povećana, nema problema sa zalihama, preduzete su sve mjere zaštite

Preuzmite sliku

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku u vezi sa proglašenjem stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine i opasnosti od širenja zarazne bolesti na području TK.  

Iako se privrednici suočavaju sa velikim problemima u proteklim danima, oni iz prehrabrene industrije trude se nastaviti proizvodnju uz dodatne maksimalne mjere prevencije i zaštite te obezbjediti dovoljno zaliha za potrebe građanstva.

Tim povodom kontaktirali smo mesnu industriju Menprom gdje su nam rekli da su sve kapacitete stavili u pogon kako bi roba bila dostupna svim potrošačima na policama. Kako saznajemo kompletan tim prodaje je na terenu gdje se stavio na raspolaganje svim kupcima u što bržem izlaganju robe na police, a i sam vlasnik kompanije Alić Mensur uključio se u rad u proizvodnji kako bi pomogao svojim radnicima.

  • “Povećana je potražnja proizvoda ali nemamo problem sa zalihama, proizvodnja se odvija redovnim tokom. Sve mjere zaštite naših uposlenih smo odavno preduzeli, radimo u skladu sa donesenim odlukama na nivou firme i strogim uputama o odgovornom ponašanju svih uposlenih. Svakodnevno se vrši pojačana dezinfekcija prostorija i uposlenih, svi sastanci i putovanja su odgođena do daljnjeg. Protok sirovina i reprometarijala trenutno se odvija nesmetano.” navode iz Menproma, te dodaju:

    “Osim propisanih mjera preventivne zaštite poduzeto je i niz dodatnih mjera koje uključuju i prilagođenu ishranu sa povećanim unosom vitamina za sve uposlene a sve sa ciljem zaštite njihovog zdravlja kao našeg najvažnijeg resursa.” (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje