Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Merhametovoj Narodnoj pekari u Tuzli uručeno sedam tona brašna

Preuzmite sliku

Merhametovoj Narodnoj pekari u Tuzli, koja djeluje u okviru Narodne kuhinje Imaret, danas je uručeno sedam tona brašna.

Riječ je o donaciji Udruženja Izvor dobročinstva i Organizacije Islamskog preporoda (Džemijet El-Turas El-Islami Kuwait) iz Kuvajta. Tom donacijom Narodna pekara Imaret može funkcionisati jedan mjesec.

“Ova kuhinja dnevno potroši 300 kg brašna, pripremi se 550 hljebova od 800 grama.”, izjavila je direktorica HO Merhamet, Regionalni odbor Tuzla, Mensura Husanović zahvalivši se na donaciji.

Husanović je podsjetila da je u februaru ove godine otvorena pekara u okviru Narodne kuhinje Imaret, naglasivši da su korisnici zadovoljni i da je time zaokružen proces proizvodnje hrane. Dodala je da od početka rada te pekare HO Merhamet nije kupio brašno, zahvaljujući donacijama. Pozvala je pravna i fizička lica s područja TK da pomogne radu Merhameta.

Predstavnik kuvajtske Organizacije islamskog preporoda Mahmoud Alnajdi kazao je da ova organizacija pored doniranja paketa stipendira 2.000 djece bez roditelja.

“Pomažemo siromašne ljude u samoodrživim projektima, trudimo se da gradimo kuće za djecu bez roditelja.”, naglasio je, dodavši da ta organizacija uz pomoć Udruženja Izvor dobročinstva iz Sarajeva dijeli humanitarne pakete.

Dnevno se u Narodnoj kuhinji Imaret pripremi 2.400 obroka, koji se dijele na 18 punktova u TK. Pored Tuzle, hrana se dijeli u Gračanici, Lukavcu i Kalesiji. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,